Istoria Patinelor cu Rotile

istoria patinelor cu rotile schiță james plimpton

Istoria Patinelor cu Rotile

Istoria Patinelor cu Rotile
Sursă: pinterest.com

Să punem accent pe non-conformism, spontaneitate și creativitate. De ce repet acest îndemn? Pentru că, și în cazul de fața, totul a început datorită unui inventator care a acționat, probabil, pe baza acestor criterii. Cunoscut pentru caracterul lui excentric, belgianul John Joseph Merlin, a proiectat prima pereche de role în anul 1760 și așa a început istoria patinelor cu rotile.

Lansarea a făcut-o într-o notă extravantă, la o mascaradă, unde lumea vine deghizată și mascată, unde a vrut sa impresioneze si sa șocheze cu inventia sa. Așa s-a și intamplat… Astfel, apariția a fost una uluitoare, în timp ce cânta la violină, rula printre cei prezenți, mândru de invenția sa. Finalul a fost haios, dar periculos, din cauza că nu avea frâne și nici echilibru suficient, inventarorul a plonjat într-o oglindă uriașă.

La un secol depărtare, în anul 1863 James Plimpton a revoluționat rolele, prin proiectarea patinelor cu rotile. Norocul nostru este că nu s-a oprit la nivelul de invenție, ci a creat o formă de recreere și distracție pentru femei și barbați. Plimpton a deschis primul ring de patinaj pe rotile, în resortul Rhode Island, unde a început să dea lecții. A adunat un număr mare de doritori, pe care a reușit să îi învețe și să le arate plăcerea și distracția pe care le poți capătă practicând. Astfel s-a creat prima comunitate, unde oamenii se întalneau pentru a se simți bine, pentru a petrece, pentru a crea legături prietenești ,și totodată pentru a flirta.

De atunci până în 1880 s-au deschis în Londra 70 de ringuri pentru patinaj, în Paris 40, iar în New York peste 20. Din 1880 producția de patine cu rotile a atins cote uriașe în America, și au devenit mega populare. Derulând astfel evenimentele importante care au ajutat la dezvoltarea fenomenului, în 1902 a avut loc deschiderea unui ring public de patinaj la Chicago Coliseum, unde au participat peste 7000 de oameni. Prima apariție pe sticlă a acestui fenomen a avut loc în anul 1916, într-o capodoperă cinemtografică silențioasă, The Rink, unde preformează genialul Charlie Chaplin.

Îmbunătățirile și optimizările au avut loc de-a lungul deceniilor, tehnologia și creativitatea omului au lucrat împreună pentru aceste modele de patine cu rotile minuntate de care ne bucurăm astăzi. Vezi cum au evoluat patinele cu rotile în prezent.

Istoria Patinelor cu Rotile
Sursă: gifs.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *